Stichting Doen

We doen het allemaal. Of tenminste: bijna allemaal, er zijn immers ook (ahum) non-gebruikers. Een kleine motivatie om je ding te blijven doen.

Open in Spotify


1. Doin’ it van Herman Brood
De wandelende cokegek bezingt met veel plezier zijn lusten. In de periode dat dit nummer verscheen, bestormde Brood zo ongeveer alle podia van Nederland. Meerdere keren. En exact bij dit nummer deed het publiek steeds luidkeels mee met wat later de titel van zijn live-album en speelfilm zou worden.
Brood: – Feel like doin’ it” Publiek : CHA CHA!

2. Doin’ it again van The Feelies
Terwijl Brood zijn vleselijkheid in bovenstaande song beleed, waren zo ongeveer gelijktijdig een stel Amerikaanse gitaarnerds gewoon de daad…ahum… bij het woord aan het voegen. Niet alleen feeling like, maar gewoon ‘Doin’ it again’. The Feelies waren een van de spannendste gitaarbands van hun tijd. Ik kan liefhebbers van intelligente gitaarpop hun debuutalbum ‘Crazy rhythms’ enorm aanbevelen. Noot: deze is niet te vinden op Spotify, een adequate vervanger is hier geplaatst. Tip: ga op zoek naar de echte!

3. Do It van B.T. Express
Dit was dan weer enkele jaren daarvoor. Vette disco, tegen de funk aanschurend. Maar vooral gericht op seks. Gij zult het doen, tot gij bevredigd zijt.

4. Do It Again van Matthew Sweet
Briljante songs heeft ie op plaat gemikt, deze totaal miskende Matthew Sweet. Prettige Westcoast-sound, uitermate fijn sfeertje in de liedjes, doch slechts mondjesmaat erkenning. Als je zijn solo-albums niet kunt vinden, is een goede opstart het zoeken naar zijn twee Under the Covers-albums. Hierin koppelt hij zijn neus voor fijne liedjes aan de hemelse stem van Bangles-babe Susannah Hoffs.

5. Why did you do it van Stretch
Floorfiller sinds tijden. Nog altijd krijg ik als dj mensen de vloer op als ik dit door de boxen duw. Het verhaal achter het liedje is nog vele malen interessanter. Je kent het toch? De heren van Stretch vormden ooit Fleetwood Mac, op het moment dat zowel John McVie als Mick Fleetwood daaruit waren gestapt. Toen die laatste weer op het nest terugkeerde, kukelde hij de Stretchers eruit en ontnam ze en passant alle rechten op vergoedingen. Waarom deed je dat, Mickie?

6. Do it again van Queens of the Stone Age 
Gewoon omdat het zo lekker is, doen we het gewoon nog en keer! QOTSA is in de alternatieve gitaarrock een soortnaam geworden, een eeuwigheidswaarde die eerder Maggi en Aspirine verwierven. De sound van QOTSA werkt dan ook helend en is voorzien van zeer kruidige ingrediënten

7. I’ve done it again van Grace Jones
Ja, het zal niet. Mevrouw Jones was welhaast seksverslaafd. Of straalde dat in ieder geval uit. Het weerhield haar niet van een beperkt bejubelde come-back enkele jaren geleden, waar ze toch langer dan een uur op het Paradiso-podium stond te kronkelen. Precies, ze deed het gewoon wéér.

8. Do It Again van Chemical Brothers
Het houdt niet op! Beelden flitsen door mijn hoofd, animaties teisteren mijn netvlies. Net zolang tot ik aanbeland bij Carice van Houten: “Houdt het dan nooit op?”. Nee, we doen het gewoon lekker nog een keer. Electronisch , dit keer. Ook lekker.

9. Do It Again van Beach Boys
Kom op, wees een vent. Raap jezelf bijeen, neem een verfrissende duik en ga er nog een keer vol voor. In koor, jongens: Get together and do it again.

10. Let’s do it all again van Staple Singers
Zonder soul geen seks. Dat moge duidelijk zijn. Een hele stapel zangers heeft in deze muziekstijl de liefde voor het lijfelijke bezongen. Ze krijgen er geen genoeg van. Wij toch ook niet? Nou dan.

11. Do It Again van Steely Dan
Stijlvol naar de climax. Subtiele likjes, even een break en dan weer door. Steely Dan is vernoemd naar.. , juist ja. En dat mag je gerust nog een keer doen.

12. Do It Again van Marilyn Monroe
Eigenlijk had ik hier Adele Bloemendaal’s ‘Zullen we het nog een keertje overdoen’ in gedachten, maar die vleselijke song heeft Spotify nooit bereikt. Miss Monroe is een ter zake kundige vervangster, want inderdaad: iedereen doet het, alleen deed Marilyn het iets meer.