Meisjes

Sylvia, Jeanette, Natalie en Fiene,  Elsje, Treesje, Truus, Babbette, Betsie en Sabine. Greet, Magreet, Magriet, Marie, Marije en Angeline. Wies, Marjan, Marjo, Marlyn en kleine Tine…..Nee, die niet.

Open in Spotify


1. Julia van Nick & Simon
Bij het horen van dit lied denk ik aan een niet bestaande Peek & Cloppenburg reclame uit 1990. Of aan het winkelcentrum in Waddinxveen. Maar vooral aan Rucanorgympies.

2. Annabel van Boudewijn de Groot
Hans de Booij, wel in Avro’s Toppop,  maar niet op Spotify. Maar niet getreurd, onze vaderlandse troubadour zette het ook op plaat.

3. Jacqueline van Toon Hermans
En ik maar denken dat Mien, waar is mijn Feestneus zijn Magnum Opus was. Ik val qua generatie dan ook buiten de doelgroep. Toon zingt mooi, met een vibrato aan het eind van iedere zin met een rijmelarij die ik ook nooit eerder hoorde: En de prostituees liggen tussen de gevallen café’s.

4. Carolien van Drukwerk
Terwijl Harry Slinger al zestig jaar in de Jordaan woont was Carolien wat bedrijviger in Amsterdam: van Lindengracht, naar Lindenlaan naar Lindenstraat.

5. Anita van Doe Maar
Ik kan zo van je genietA. Het is briljant!

6. Annie van Miggie
Geweldig nummer van de helaas veel te vroeg overleden zangeres, waarvan ik altijd meende dat ze uit Leiden kwam.

7. Isis van Frederique Spigt
Chris Isaak  in een Rotterdams vrouwenlichaam.

8. Suzanne van Herman van Veen
Ja, had ook VoF de Kunst kunnen zijn. Maar Herman van Veen zingt 322 maal mooier, misschien nog wel mooier dan de zanger van het origineel. Maar dat schijn je niet te mogen zeggen.

9. Linda van Frank Boeijen Groep
Dertig jaar geleden de commerciële doorbraak van de Frank Boeijen Groep. Zo’n synthesizergeluid hoor je nog weinig.

10. Sophietje van Johnny Lion
Ode aan mijn oudste dochter, zoals Johnny van Leeuwarden het opdroeg aan zijn vriendin Sophie. Stond in de tweede helft van 1965 liefst 22 weken in de Top 40. Niet gek voor een cover, alhoewel over het Zweedse origineel van Sven Ingvars niet naar huis te schrijven is.

11. Marijke van Peter Koelewijn
Schreef wel meer nummers over dames, onder welke deze. Je zal het compliment maar krijgen.

12. Monica van Circus Custers
Ook bij Circus Custers mogelijkheden te over en over, maar toch voor Monica gekozen; vond haar vroeger zo zielig.